Adventure Hővisszaverő fólia

A hővisszaverő fólia fontosságáról gyakran szóltunk. Ennek az igen hasznos, adott helyzetben életet mentő eszköznek egyre több típusa kapható.  Nem nehéz belátni, hogy ezek sokkal ideálisabbak mint a tauntaun Han Solo és az ifjú Luke Skywalker esetében. És közel sem annyira büdösek.

A könnyű és kisméretű fólia számos változata – egy derékaljjal kiegészítve – a hálózsákok ideális helyettesítője. Sőt, azok jó néhány képviselőjénél sokkal többet tud. Vegyük például a mindössze 108 grammos SOL Emergency Bivvy-t.

Az angolszász mértékegységeknek köszönhetően, az alkalmatosság 213 cm-nél valamivel hosszabb, és 91 cm-nél néhány milliméterrel szélesebb. A testhő 90%-át visszaveri. Víz- és szélálló, a varrások ragasztottak, élénk színe pedig a mentést hivatott elősegíteni. Azt azonban tartsuk szem előtt – ahogy a neve és színe is mutatja -, hogy szükséghelyzetre tervezték. Mert erős, de vékony anyagának köszönhetően viszonylag sérülékeny. Sokan hálózsák béléseként használják, bár a tapasztalatok szerint ebben az esetben némi problémát okozhat a páralecsapódás.


Comments are closed.