CRKT Alaska Pro Hunter

A Minnesota államban született  Russ Kommer tervezte Alaska Pro Hunter jó pár éve jelent meg a piacon, de még mindig nagyon kedvelt a vadászok körében. Nem véletlen, hiszen Kommer – mint minden késébe – ebbe is beleadta tudása legjavát. Ez pedig nem kevés. Egyrészt Minnesote erdeiben már gyerekként rengeteget tanult a természetről és a vadászatról. Másrészt 1980 óta vadászatokat vezetett Észak-Dakotában.

Késterveit először 1997-ben jelentette meg egy katalógusban. Találhatunk köztük klasszikus Bowie-t, taktikai és vadász késeket is.Rod Bremer 1994-ben létrehozott vállalata, a Columbia River Knife & Tool hamar elfogadta elképzeléseit. Ő tervezte többek között a CRKT Bear Claw, Big Eddy, Surf ‘N Turf és Fulcrum késeit.

Az Alaska Pro Hunter egy klasszikus kivitelű, elegáns vadászkés. Pengéje 440A-s rozsdamentes acél, melynek keménysége 55-57 HRC, hossza 89 mm, vastagsága 4 mm. A penge formája drop point, ami igen pontos irányítást biztosít, a hegy gyakorlatilag a kézzel van egy vonalban. Éle sima, homorú (hollow grind) kialakítású. A homorú élnek az a hátránya, hogy vékony kiképzése miatt gyenge. Ugyanakkor kivételesen jó vágóképességekkel rendelkezik, ezt erősíti a határozott has. A kés enyhén ívelt markolata rozsdamentes acél és rétegelt bor kombinációja, mely tökéletes fogást biztosít nedves és jeges körülmények között is.


Comments are closed.