Se füst, se láng…

Ételeink és italaink melegítésére a romantikusnak, avagy zordnak vélt útjaink során gyakran szükség van. Az elektromos rezsó eleve kizárt, tűzet rakni néha macerás és bizonyos szituációkban nem is lehet. A megoldás roppant egyszerű. Csupán a magnézium, a vas és a nátrium kémiai tulajdonságait kell felhasználni. Megfelelő arányban vegyítve, egy tasakba zárva.

Az összetevők közül a nátriumé a főszerep, ugyanis mint minden alkálifém, így ez is igen hevesen reagál a vízzel történő kapcsolatra. Ezt a melegítési módot fejlesztette tovább a Hot Pack. A magnézium helyett égetett meszet, tehát kalcium-oxidot, alumíniumot és nátrium-karbonátot használnak.  Az exoterm reakció során a Hot Pack fűtőpárnája 10-12 perc alatt, közel 90 °C-ra melegíti 300 grammnyi ételünket, italunkat. Ez a hőmérséklet némileg több is a kelleténél. Az angol illetőségű cég önmelegítő termékeivel egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk. Az ismétlés annak köszönhető, hogy a fűtőpárna most külön is beszerezhető. Használata nem nevezhető bonyolultnak.



Comments are closed.