okt 31 2014

Browning I.

A Browning név egyet jelent a modern ismétlőfegyverek kialakulásával, ezek egyfajta szinonimájává vált. Nem véletlen. John Moses Browning talán a világ legtermékenyebb fegyverkonstruktőre volt. 128, más források szerint 129 bejegyzett szabadalmából 80-at alkalmaztak, alkalmaznak a különböző lőfegyverek gyártása során.

A Browning legenda megteremtője kétségtelenül John Moses volt, aki erős háttérrel rendelkezett. Ez a háttér nem voltmás mint apja, Jonathan Browning, aki Kentucky-ban tanulta ki a fegyverkészítés fogásait. Az általa tervezett lesikló táras, és hatlövetű forgótáras puskák igen népszerűek voltak. Ezek a modellek biztosították a családi vállalkozás anyagi alapját.

John Moses lőfegyverek iránti érdeklődése, készítésükkel kapcsolatos kreativitása hamar megmutatkozott. Mindössze 14 éves mikor testvére, Matthew születésnapi ajándékaként elkészíti első puskáját. Már ezen az egyszerű, egycsövű fegyveren is érezhető volt készítőjének zsenialitása. Néhány szerkezeti eleme annyira új megoldásnak számított, hogy később szabadalmaztatták őket. Continue reading