ápr 18 2011

HAIDU kerámia fenőeszközök – beszámoló

HAIDU kerámia fenőeszközök

Sokan, ha hazai gyártású termékekről van szó, némi gyanakvással
fogadják, pedig (a kivételektől eltekintve) megfelelő szakmai tudás és
eszközpark háttérrel bizony gyakran előfordul, hogy nem csak a kínai,
vagy távolkeleti, de a tátott szájjal csodált nyugati holmik minőségét
is képesek túlszárnyalni. Különösen érvényes ez a vélemény azokra a
kis műhelyekre, ahol a gyártók, készítők, a tapasztalataikon túl
szívüket-lelküket is beleadják hóbortjuk (tulajdonképpeni
tevékenységük) tárgyába.
Continue reading


ápr 4 2011

Nem a nagyi főztje, de…

Néhány különleges embertársunk kivételével viszonylag kevés vándorral találkozhatunk, aki komplett gulyáságyúval felszerelve bolyongana az erdők sűrűjében. A vadon hátizsákos lényei általában saját maguk cipelik a napi betevőt. A szervezett túrákon persze lehetőség van az előre befizetett vacsorára, de ezzel oda a romantika. Annak sem vagyok a híve, hogy a felszerelés között krumplik és hagymafejek vándoroljanak, csöpögő szalonnát kerülgetve. A hurcolandó teherről már nem is beszélve. Egy átlagos termetű férfinak kb. 800 gramm élelmiszerre van szüksége naponta. Ez egy rövid túrán nem okoz gondot, többnapos kirándulás esetén viszont már komoly súly jelen. Természetesen a napi 3500-4000 kalóriát így vagy úgy, biztosítani kell szervezetünk számára. Megtehetjük, hogy különböző tücskökkel és bogarakkal pótoljuk energiaszükségletünket, de a napi egyszeri meleg étel ekkor sem árt szervezetünknek. Erre, amennyiben nem vagyunk gourmand-ok – pontosabban, ha a minimalisták népes táborába tartozunk – kiváló megoldást jelentenek az önmelegítő ételek.

Continue reading